Co tam dobrego w kociołku?
Re: Co tam dobrego w kociołku?
Niedawno dokupiłem pasteryzator i teraz są eksperymenta wg netowych recept.
Po tygodniu część już pożarta
W każdym razie przygotowuję to poprzez gotowanie przez 3 dni po godzinie, to się jakoś mądrze nazywa ale zapomniałem...
Wieczka wklęśnięte i na razie wszystko smaczniste, bez objawów psucia się.
Kombinacje mięsne wołowinowo indycze, makarony, ziemniaczki fasole, passaty itp.
Jedynie "naostrzone" przyprawy będą dodawane potem bo to nie tylko dla mnie.
Na początek te 50-70 słoiczków przetestujemy.
Dokształcam się też w produkcji kwasu chlebowego, to te dwa słoiki z ciemną cieczą
Po tygodniu część już pożarta

W każdym razie przygotowuję to poprzez gotowanie przez 3 dni po godzinie, to się jakoś mądrze nazywa ale zapomniałem...
Wieczka wklęśnięte i na razie wszystko smaczniste, bez objawów psucia się.
Kombinacje mięsne wołowinowo indycze, makarony, ziemniaczki fasole, passaty itp.
Jedynie "naostrzone" przyprawy będą dodawane potem bo to nie tylko dla mnie.
Na początek te 50-70 słoiczków przetestujemy.
Dokształcam się też w produkcji kwasu chlebowego, to te dwa słoiki z ciemną cieczą

Jestem F I T ... Fajny I Tłusty 

Re: Co tam dobrego w kociołku?
A pomału sezon niesolarny wiec wspomnę, żem był w sezonie przetworzył 90kg pomidorków na soki.
Wersje różne bo za pierwszą byłem posądzony przez rodzinę o atak bronią biologiczną
Po prostu zwyczajnie na buteleczkę dałem skromną łyżeczkę pieprzu i drugą chili... Mnie smakowało.........
Teraz daję szczyptę soli i wczoraj ostatnia porcja z bazylią, a każdy doprawia jak lubi.
Tak w sumie chyba mam brak potasu zawartego w pomidorkach bo te 0,5-1L dziennie konsumuję....
Wersje różne bo za pierwszą byłem posądzony przez rodzinę o atak bronią biologiczną

Po prostu zwyczajnie na buteleczkę dałem skromną łyżeczkę pieprzu i drugą chili... Mnie smakowało.........
Teraz daję szczyptę soli i wczoraj ostatnia porcja z bazylią, a każdy doprawia jak lubi.
Tak w sumie chyba mam brak potasu zawartego w pomidorkach bo te 0,5-1L dziennie konsumuję....
Jestem F I T ... Fajny I Tłusty