Ogólnie kulinaria na rejs
-
- Posty: 262
- Rejestracja: 22 gru 2020, 12:42
- moja flota: canoe 14` na płaskie
Critical Mass na wyboje ;) - Dziękował(a):: 6 razy
- Podziekowano: 50 razy
Re: Ogólnie kulinaria na rejs
pizze robię w grillu gazowym, kamień na ruszt i kilkanaście minut rozgrzania do 300 stopni, potem pizza robi się 5-7 min na sztukę
Re: Ogólnie kulinaria na rejs
Właśnie uzupełniłem zapasy na kilka długich wypraw z psiurkiem wspaniałym lub na wodorybobranie
Muszę przyznać, że od lat wyroby Arpolu są zupełnie inne niż łechtowina z biedry...
https://www.sklep.arpol.net.pl
To nie reklama, tylko doświadczenie...
Tak dla obejrzenia
Muszę przyznać, że od lat wyroby Arpolu są zupełnie inne niż łechtowina z biedry...
https://www.sklep.arpol.net.pl
To nie reklama, tylko doświadczenie...
Tak dla obejrzenia
Jestem F I T ... Fajny I Tłusty
- Strażowy
- Posty: 1000
- Rejestracja: 17 gru 2020, 16:30
- moja flota: Gumotex x 2 : "Solar" & " Safari " 😁 💪
- Dziękował(a):: 573 razy
- Podziekowano: 169 razy
Re: Ogólnie kulinaria na rejs
...ok, puszki jak puszki, wszystkie podobne , ale gdybyś miał zarekomendować coś konkretnego , np 2 pozycję ...zupa i mięsiwo ...może by sobie człowiek pokosztował takich cudeniek ?
Firma robi racje żywnościowe dla struktur mundurowych więc się w kanonach łapie
" Przygoda warta jest każdego trudu ..." - Arystoteles
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- Posty: 262
- Rejestracja: 22 gru 2020, 12:42
- moja flota: canoe 14` na płaskie
Critical Mass na wyboje ;) - Dziękował(a):: 6 razy
- Podziekowano: 50 razy
Re: Ogólnie kulinaria na rejs
na racjach arpolu przeżyłem trochę czasu w woju, jak na żarcie wojskowe jest prima sort, jak na żarcie na wyjazd wole se zrobić sam
- Strażowy
- Posty: 1000
- Rejestracja: 17 gru 2020, 16:30
- moja flota: Gumotex x 2 : "Solar" & " Safari " 😁 💪
- Dziękował(a):: 573 razy
- Podziekowano: 169 razy
Re: Ogólnie kulinaria na rejs
...a ile to już kalendarzy minęło od tego "przeżywania" ??
Trzeba po prostu zachęcić Wicia żeby dostarczył próbki na najbliższe spotkanie grudniowe , wtedy będzie można osobiście wyrobić sobie zdanie
" Przygoda warta jest każdego trudu ..." - Arystoteles
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- Posty: 262
- Rejestracja: 22 gru 2020, 12:42
- moja flota: canoe 14` na płaskie
Critical Mass na wyboje ;) - Dziękował(a):: 6 razy
- Podziekowano: 50 razy
Re: Ogólnie kulinaria na rejs
troche minęło, ale te racje to taki konstans jakościowy, nic się nie zmienia od lat
wiadome zależy też, które wybierzesz, teraz ich się trochę narobiło, jak na racje wojskowe są na prawdę dobrej jakości, dobrze zapakowane (nie przemoczysz), i całkiem smaczne (jak na warunki/smak racji wojskowych to jedynie chyba francuskie podbijają jakością reszta jest mocno w tyle)
jedyna wada ciężkie i duże, ale jeśli chodzi o smak, a nie tylko kaloryczność (a ta i tak jest OK) to rzeczywiście są górnym w top 5 racji jakie jadłem, a trochę tego przerobiłem w życiu
natomiast nie mają się nijak do chili con carne ze słoika z domu to samo z fasolką i innymi takimi rzeczami albo suszoną wołowiną zrobioną własnoręcznie
Re: Ogólnie kulinaria na rejs
Oooops, a już myślałem, że Piotrek pije do tego kalendarza, którego kawałek widać za puszkami ......a ile to już kalendarzy minęło od tego "przeżywania" ??
Zgadnijcie od kogo go dostałem ?
Jestem F I T ... Fajny I Tłusty
Re: Ogólnie kulinaria na rejs
Zacząłem testować arpolowe puszki i mam już zapakowany w aucie majeranek i pieprz.
Dzisiaj na wyjeździe szef poczęstował mnie kanapką ze stacji BP, a ja na to wyjąłem
moją gazową kuchenkę, rozdziewiczyłem arpolową grochówkę, zagrzałem i spałaszowałem...
Mina szefa bezcenna
Dzisiaj na wyjeździe szef poczęstował mnie kanapką ze stacji BP, a ja na to wyjąłem
moją gazową kuchenkę, rozdziewiczyłem arpolową grochówkę, zagrzałem i spałaszowałem...
Mina szefa bezcenna
Jestem F I T ... Fajny I Tłusty