Strona 4 z 6
Re: Ogólnie kulinaria na rejs
: 20 kwie 2022, 17:23
autor: Włodek
Maga pisze: ↑20 kwie 2022, 15:00
... można zabrać na spływ pakowane pierogi i kopytka, a potem odgrzać na patelni np. z cebulką i skwarkami. Dobry plan? ...
Bardzo dobry - chętnie się poczęstuję.
Re: Ogólnie kulinaria na rejs
: 20 kwie 2022, 17:53
autor: Ra$
A ja sobie z kolei myślę, że można (opierając się na najnowszych doświadczeniach) gotowane jajka jeść co najmniej 4 dni
No nie wiem, może do tego muszą być kolorowe, ale to też nie problem. I się nie tłuką!
Re: Ogólnie kulinaria na rejs
: 20 kwie 2022, 18:03
autor: Maga
Ogólnie jaja na twardo to bardzo dobry pomysł, zresztą czasem biorę. Chodzi jednak o to, żeby opitolić coś na ciepło
Włodek pisze: ↑20 kwie 2022, 17:23
chętnie się poczęstuję.
Załatwione
Re: Ogólnie kulinaria na rejs
: 20 kwie 2022, 19:05
autor: Włodek
Ra$ pisze: ↑20 kwie 2022, 17:53
A ja sobie z kolei myślę, że można (opierając się na najnowszych doświadczeniach) gotowane jajka jeść co najmniej 4 dni
No nie wiem, może do tego muszą być kolorowe, ale to też nie problem. I się nie tłuką!
a taka zwykła kura - może sobie znieść i zjeść
Re: Ogólnie kulinaria na rejs
: 29 kwie 2022, 21:21
autor: Maga
Re: Ogólnie kulinaria na rejs
: 04 maja 2022, 13:03
autor: Łukasz
na dłuższe, tygodniowe itp, często bierzemy chili con carne, dobrze zapasteryzować i nie ma problemu przez kilka/kilkanaście dni (i dłużej oczywiście też
) do tego na szybko ryż i już mam obiad
Re: Ogólnie kulinaria na rejs
: 04 maja 2022, 14:40
autor: Włodek
Maga pisze: ↑29 kwie 2022, 21:21
No i są.
To już historia - pyszne były.
Re: Ogólnie kulinaria na rejs
: 04 maja 2022, 18:43
autor: Łysy
Włodek pisze: ↑04 maja 2022, 14:40
Maga pisze: ↑29 kwie 2022, 21:21
No i są.
To już historia - pyszne były.
Potwierdzam, smakowały wyśmienicie.
Re: Ogólnie kulinaria na rejs
: 06 lis 2022, 19:40
autor: Hegemon
Tak ogólnie w temacie pizzy rzecz biorąc to parę ładnych miesięcy temu zakupiłem w Media Expercie
piec do pizzy za 349zł osiagajacy te optymalne 350 stopni.
Od tego czasu oszczędzamy sami robiąc swoje delicje.
Z 1 kg mąki Basia do Pizzy robimy 8 placków ozdobionych według uznania.
Zdecydowanie Polecam
Re: Ogólnie kulinaria na rejs
: 07 lis 2022, 09:21
autor: Ra$
A można jeszcze zdjęcie samego pieca i coś więcej o nim?