Strona 4 z 6

Re: Ogólnie kulinaria na rejs

: 20 kwie 2022, 17:23
autor: Włodek
Maga pisze: 20 kwie 2022, 15:00 ... można zabrać na spływ pakowane pierogi i kopytka, a potem odgrzać na patelni np. z cebulką i skwarkami. Dobry plan? ...
Bardzo dobry - chętnie się poczęstuję. :roll:

Re: Ogólnie kulinaria na rejs

: 20 kwie 2022, 17:53
autor: Ra$
A ja sobie z kolei myślę, że można (opierając się na najnowszych doświadczeniach) gotowane jajka jeść co najmniej 4 dni ;) No nie wiem, może do tego muszą być kolorowe, ale to też nie problem. I się nie tłuką!

Re: Ogólnie kulinaria na rejs

: 20 kwie 2022, 18:03
autor: Maga
Ogólnie jaja na twardo to bardzo dobry pomysł, zresztą czasem biorę. Chodzi jednak o to, żeby opitolić coś na ciepło :mrgreen:
Włodek pisze: 20 kwie 2022, 17:23 chętnie się poczęstuję. :roll:
Załatwione :D

Re: Ogólnie kulinaria na rejs

: 20 kwie 2022, 19:05
autor: Włodek
Ra$ pisze: 20 kwie 2022, 17:53 A ja sobie z kolei myślę, że można (opierając się na najnowszych doświadczeniach) gotowane jajka jeść co najmniej 4 dni ;) No nie wiem, może do tego muszą być kolorowe, ale to też nie problem. I się nie tłuką!
a taka zwykła kura - może sobie znieść i zjeść :)

Re: Ogólnie kulinaria na rejs

: 29 kwie 2022, 21:21
autor: Maga
No i są.
IMG20220429204130.jpg

Re: Ogólnie kulinaria na rejs

: 04 maja 2022, 13:03
autor: Łukasz
na dłuższe, tygodniowe itp, często bierzemy chili con carne, dobrze zapasteryzować i nie ma problemu przez kilka/kilkanaście dni (i dłużej oczywiście też ;) ) do tego na szybko ryż i już mam obiad :D

Re: Ogólnie kulinaria na rejs

: 04 maja 2022, 14:40
autor: Włodek
Maga pisze: 29 kwie 2022, 21:21 No i są.
To już historia - pyszne były. 8-)

Re: Ogólnie kulinaria na rejs

: 04 maja 2022, 18:43
autor: Łysy
Włodek pisze: 04 maja 2022, 14:40
Maga pisze: 29 kwie 2022, 21:21 No i są.
To już historia - pyszne były. 8-)
Potwierdzam, smakowały wyśmienicie.

Re: Ogólnie kulinaria na rejs

: 06 lis 2022, 19:40
autor: Hegemon
Tak ogólnie w temacie pizzy rzecz biorąc to parę ładnych miesięcy temu zakupiłem w Media Expercie
piec do pizzy za 349zł osiagajacy te optymalne 350 stopni.
Od tego czasu oszczędzamy sami robiąc swoje delicje.
Z 1 kg mąki Basia do Pizzy robimy 8 placków ozdobionych według uznania.
Zdecydowanie Polecam

Re: Ogólnie kulinaria na rejs

: 07 lis 2022, 09:21
autor: Ra$
A można jeszcze zdjęcie samego pieca i coś więcej o nim?