Strona 5 z 6

Re: Ogólnie kulinaria na rejs

: 12 lis 2022, 23:03
autor: Łukasz
pizze robię w grillu gazowym, kamień na ruszt i kilkanaście minut rozgrzania do 300 stopni, potem pizza robi się 5-7 min na sztukę :)

Re: Ogólnie kulinaria na rejs

: 16 lis 2022, 19:08
autor: Hegemon
Właśnie uzupełniłem zapasy na kilka długich wypraw z psiurkiem wspaniałym lub na wodorybobranie :-)

Muszę przyznać, że od lat wyroby Arpolu są zupełnie inne niż łechtowina z biedry...
https://www.sklep.arpol.net.pl

To nie reklama, tylko doświadczenie...
Tak dla obejrzenia

Re: Ogólnie kulinaria na rejs

: 17 lis 2022, 21:14
autor: Strażowy
Hegemon pisze: 16 lis 2022, 19:08
...Tak dla obejrzenia
...ok, puszki jak puszki, wszystkie podobne , ale gdybyś miał zarekomendować coś konkretnego , np 2 pozycję ...zupa i mięsiwo ...może by sobie człowiek pokosztował takich cudeniek ? 🤔

Firma robi racje żywnościowe dla struktur mundurowych więc się w kanonach łapie 😜

Re: Ogólnie kulinaria na rejs

: 17 lis 2022, 23:17
autor: Łukasz
na racjach arpolu przeżyłem trochę czasu w woju, jak na żarcie wojskowe jest prima sort, jak na żarcie na wyjazd wole se zrobić sam :D

Re: Ogólnie kulinaria na rejs

: 18 lis 2022, 14:45
autor: Strażowy
Łukasz pisze: 17 lis 2022, 23:17 na racjach arpolu przeżyłem trochę czasu w woju, jak na żarcie wojskowe jest prima sort, jak na żarcie na wyjazd wole se zrobić sam :D
...a ile to już kalendarzy minęło od tego "przeżywania" ??

Trzeba po prostu zachęcić Wicia żeby dostarczył próbki na najbliższe spotkanie grudniowe , wtedy będzie można osobiście wyrobić sobie zdanie 😁

Re: Ogólnie kulinaria na rejs

: 19 lis 2022, 11:49
autor: Hegemon
Spoko, dowiozę do Kowala -:)

Re: Ogólnie kulinaria na rejs

: 21 lis 2022, 15:15
autor: Łukasz
Strażowy pisze: 18 lis 2022, 14:45 ...a ile to już kalendarzy minęło od tego "przeżywania" ??
troche minęło, ale te racje to taki konstans jakościowy, nic się nie zmienia od lat :mrgreen:
wiadome zależy też, które wybierzesz, teraz ich się trochę narobiło, jak na racje wojskowe są na prawdę dobrej jakości, dobrze zapakowane (nie przemoczysz), i całkiem smaczne (jak na warunki/smak racji wojskowych to jedynie chyba francuskie podbijają jakością reszta jest mocno w tyle)
jedyna wada ciężkie i duże, ale jeśli chodzi o smak, a nie tylko kaloryczność (a ta i tak jest OK) to rzeczywiście są górnym w top 5 racji jakie jadłem, a trochę tego przerobiłem w życiu ;)
natomiast nie mają się nijak do chili con carne ze słoika z domu ;) to samo z fasolką i innymi takimi rzeczami ;) albo suszoną wołowiną zrobioną własnoręcznie ;)

Re: Ogólnie kulinaria na rejs

: 21 lis 2022, 19:00
autor: Hegemon
...a ile to już kalendarzy minęło od tego "przeżywania" ??
Oooops, a już myślałem, że Piotrek pije do tego kalendarza, którego kawałek widać za puszkami ...

Zgadnijcie od kogo go dostałem ? :D

Re: Ogólnie kulinaria na rejs

: 21 lis 2022, 21:35
autor: Strażowy
Damian robił takie prezenta 😁👍

Re: Ogólnie kulinaria na rejs

: 22 lis 2022, 20:19
autor: Hegemon
Zacząłem testować arpolowe puszki i mam już zapakowany w aucie majeranek i pieprz.
Dzisiaj na wyjeździe szef poczęstował mnie kanapką ze stacji BP, a ja na to wyjąłem
moją gazową kuchenkę, rozdziewiczyłem arpolową grochówkę, zagrzałem i spałaszowałem...
Mina szefa bezcenna :D