Wozek transportowy.
- Strażowy
- moja flota: Gumotex x 2 : "Solar" & " Safari " 😁 💪
- Dziękował(a):: 573 razy
- Podziekowano: 169 razy
Re: Wozek transportowy.
...od razu drobna korekta: podpory idą 5.5 cm niżej. Teraz schodzą się dwa zgrubienia pcv co daje jeszcze większą sztywność w tym miejscu. Nadal idę wyprostowany ciągnąc skład za uchwyt na dziobie a dno kajaka za wózkiem przechodzi nad ziemią jakieś 25 cm więc w miarę bezpiecznie co by nie haczyć o nierówności terenu
" Przygoda warta jest każdego trudu ..." - Arystoteles
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Strażowy
...podpory ładnie siadają w miejsca gdzie dno jest specjalnie wyprofilowane. Jeden pas z klamrą zaciskową od biedy wystarczy, jak dociagnę na dwóch , jest super
Obciążenie ok 12kg załadowane w tylnej baliście i za fotelem nie sprawia problemów, kółeczka nadal chętnie się obracają tak więc mam poczucie że czasu nie zmarnowałem
Obciążenie ok 12kg załadowane w tylnej baliście i za fotelem nie sprawia problemów, kółeczka nadal chętnie się obracają tak więc mam poczucie że czasu nie zmarnowałem
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Ra$
- moja flota: Canoe, żagle i inne pływadła
- Dziękował(a):: 471 razy
- Podziekowano: 172 razy
Jeśli ja będę kombinował, to chyba bardziej terenowe kółka bym chyba wolał, bo mam obawy ze takie to tylko po szosie bedą dobre. Ale może nie
- Strażowy
zapasu jest sporo, można większe kółka władować , to nie problem bo zawsze można coś dobrać ...kwestia tylko nośności , do takiego sztywniaka z ładunkiem myślę że wystarczą, gdybym kombinował wózek na cięższy okręt, cała konstrukcja była by inaczej strugana tzn budowa podobna tylko materiały w tym kółka inne
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Włodek
- moja flota: Canoe: prospector 16 i prospector 15
- Dziękował(a):: 446 razy
- Podziekowano: 489 razy
W przypadku kanadyjki zerknij Michał na to coś:
https://www.youtube.com/watch?v=w_Pc4_m ... L&index=43
- Ra$
- moja flota: Canoe, żagle i inne pływadła
- Dziękował(a):: 471 razy
- Podziekowano: 172 razy
Dzięki, konstrukcja faktycznie przyjemna, a ja dodatkowo lubie drzewo, ale pcv'ły też mają zalety!Włodek pisze: ↑13 lis 2021, 19:27 W przypadku kanadyjki zerknij Michał na to coś:
https://www.youtube.com/watch?v=w_Pc4_m ... L&index=43
W tej z yt kółeczka ciut wieksze, fakt. Ciekawe czy cieżko by było pociągnąć to za rowerem
W zasadzie to ja mam mikrowózeczek do jednej kanadyjki ale on służy wyłącznie to wciskania jej na miejsce składowania. Ale ułatwia sprawę znacząco.
- Włodek
- moja flota: Canoe: prospector 16 i prospector 15
- Dziękował(a):: 446 razy
- Podziekowano: 489 razy
Nie neguję PCV
Biorę jednak pod uwagę inną masę jednostki a więc wymaganą większą sztywność wózka.
-
- moja flota: Canoe
- Dziękował(a):: 29 razy
- Podziekowano: 59 razy
Po 3 latach naprzemiennego użytkowania na 2 kolejnych spływach zajeździłem 2 takie wózki.różowi pisze: ↑17 lut 2021, 20:32 Klejony z pvc na nasze obciążenia się nie sprawdził.
Składany kajakowy z Julki pogięliśmy.
Składany "bazarowy" ma malutkie kółeczka i ciężko się taszczy po nierównych chodnikach, krawężnikach, schodkach czy po polnej drodze. i nadaje się tylko do transportu worków.
Na kolejny sezon mamy taki. Nośność do 300 browarów Po dorobieniu 1 lub 2 drewnianych listew będzie jak znalazł do transportu na przenoskach, czy worków do miejsca startu.
Najpierw pękły opony zostawione w nagrzanym aucie - wymieniłem na bezdętkowe w ładnym żółtym kolorze,
Później w trakcie powrotu ze spływu w jednym wyłamało się mocowanie osi, 2 tyg później to samo trafiło drugi wózek. Na szczęście kolega uratował oba i narazie śmigają. Nie porzucam koncepcji, bo nie wymyślili dla mnie jeszcze alternatywy.
glynu
instagram: czerwone_canoe
instagram: czerwone_canoe