Kolegowie i kolegowinki, podpowiedzcie bo nie chcę później płakać.
Mam dwa kleje ( dr boat i poliuretanowy 2 składnikowi amur) i potrzebę przyklejenia kilku artefaktów do gumofilca (nitrylonu+nitrylon) i do packrafta z tpu (tpu+hypalon, tpu+PVC). Nada się któryś, jeśli tak to który do czego, czy muszę nabyć coś dedykowanego, jeśli tak to poproszę o konkretną podpowiedź.
Klej do nitrylonu i tpu
Re: Klej do nitrylonu i tpu
Jesli chodzi o klejenie do nitrilonu to nie znalezem nic lepszego niz ten dwuskladnikowy z ProKajaka.
Natomiast jesli chodzi o nylon+tpu to Gear Aid z Aquashure. Z tym ze ten ma niesamowicie dlugi czas wiazania - kilka godzin i wymaga modnego docisku caly czas.
Natomiast jesli chodzi o nylon+tpu to Gear Aid z Aquashure. Z tym ze ten ma niesamowicie dlugi czas wiazania - kilka godzin i wymaga modnego docisku caly czas.
Re: Klej do nitrylonu i tpu
A tak z ciekawości to przy zakupie sprzętu nie dostajecie łatek naprawczych?
Pytam bo na podstawie ścinków tych łatek można zapewne dobrać idealny klej metodą prób i błędów,
a głównie tych drugich...
Jak odbierałem swoją Kontrę 350 w Chynowie to poprosiłem pracowników o kilka ścinek materiału,
z którego wykonana jest łódka i dostałem chyba nieudane odlewy akcesoriów o
powierzchni chyba w sumie 1m2. Na razie bez awarii, ale oryginalny materiał do napraw mam.
Pozdro
Pytam bo na podstawie ścinków tych łatek można zapewne dobrać idealny klej metodą prób i błędów,
a głównie tych drugich...
Jak odbierałem swoją Kontrę 350 w Chynowie to poprosiłem pracowników o kilka ścinek materiału,
z którego wykonana jest łódka i dostałem chyba nieudane odlewy akcesoriów o
powierzchni chyba w sumie 1m2. Na razie bez awarii, ale oryginalny materiał do napraw mam.
Pozdro
Jestem F I T ... Fajny I Tłusty