Rowery elektryczne za bezcen

Awatar użytkownika
rawa
Dziękował(a):: 127 razy
Podziekowano: 225 razy

Rowery elektryczne za bezcen

Post autor: rawa »

Przeglądając aliexpress.com kilka dni temu trafiłem na oferty rowerów elektrycznych 29" poniżej 1000zł brutto.
Pomyślałem że to badziew i szukałem tego modelu w Polsce i znalazłem ofertę za .... 8500zł sama wymienna bateria kosztuje 1200zł
Wiec kupiłem 2szt tam przekrętu finansowego być nie może , następnego dnia oferty znikły ale towar jest w drodze zobaczymy.
ali5.jpg
Ali3.jpg
ali2.jpg
ali1.jpg
Awatar użytkownika
rawa

Re: Rowery elektryczne za bezcen

A więc sa takie oferty i dzisiaj oferta z tej chwili :roll:
ali.jpg
Awatar użytkownika
Hegemon
Dziękował(a):: 101 razy
Podziekowano: 158 razy

Post autor: Hegemon »

Mam na swoim podobnym fatbike, tyle że 48V 750W przejechane ponad 6000km.
Pomijam, że to się nadaje na jeżdżenie po lasach bo prawnie jest nielegalny ze względu na moc.
Nie chciałbym tym zrobić komuś krzywdy bo mogłoby się skończyć rentą dożywotnią, ale jesteśmy dorośli i każdy sam decyduje, ja swojego wyboru po 3 latach jeżdżenia nie żałuję.

Patrząc na ten wybrany model mam tylko pewne zastrzeżenia.
Ja kupiłem z baterią 48V20Ah i po 3 latach i przebiegu 6000km oceniam, że teraz mam realnie 48v15Ah
bo ogniwa się degradują.
W elektrycznych autach z tego co się doczytałem baterie są ładowane max na 65-70 procent ich pojemności realnej,
a potem w miarę starzenia elektronika zapewnia ten sam zasięg zwiększając stopień naładowania baterii.
Dlatego po 8-9 latach jak te zabiegi osiągną kres manipulacji to w ciągu roku nagle zasięg spadnie z 300 do 150km.

Chińskie sprzęty rowerowe cierpią na problemy elektroniczne. Po roku zaczęły się schody z użytkowaniem roweru,
ponieważ chińskie promocyjne znaczy tanie i zaczęła świrować elektronika uniemożliwiająca jazdę, czyli standardowy błąd E10
oznaczający brak kontaktu z czymś. Tu DUŻY PLUS dla firmy z której kupiłem bo po zgłoszeniu od razu DOSŁAŁA BEZ ZWROTU
ORYGINALNEGO STEROWNIKA nowy do samodzielnego zamontowania. Mój rowerek z allegro z wysyłką z Niemiec, jechał 2 dni,
płaciłem 20 miesięcy raty zero po 250zł.

Zmiana sterownika nic nie dała bo to nie on był problemem. Okazało się, a poświęciłem na to 2h pracy,
że to chińskie styki na przewodach dały dooooopy i zaśniedziały bo tu UWAGA odnośnie PRACY KONSTRUKTORA KRETYNA,
czyli kable wchodzące do schowka puszki sterownika w ramie wchodzą od góry, czyli cała woda z kół spływa do środka.

Po zlutowaniu na stałe kilkudziesięciu kabelków odzyskałem radość z jazdy i pewność dotarcia do celu.
I tu ciekawostka bo na tych kilka zbiorczych kabelków wielożyłowych tylko jeden jest zrobiony z gówna, które
od razu zaoksydowało na czarno, a reszta nadal miedzią błyszczy.

Teraz czasem jedyny problem polega na braku zasilania i wyrzuceniu błędu 10, ale po zakręceniu pedałami to znika
bo pewnie zaczyna śniedzieć jeden za styków hallotronów na silniku, spoko, ogarnę.

Poza tym nie podoba mi się bateria w tym rowerze bo wydaje mi się, że do swojej prostokątnej
będę mógł dokupić prawie uniwersalny pakiet na wymianę, a ty potrzeba będzie rzeźby.

Ja mam opony 26x4 i naprawdę świetnie się sprawdzają. Po 6000km są już niemal łyse, ale miałem tylko 1 panę chyba.
Musiałem do nich przerobić bagażnik rowerowy na hak.
Jeśli nie masz zamontowanej manetki to chyba możesz zarejestrować na s-pedelec.

Jeżdżenie na manetce uważam jest bezpieczniejsze bo w moim na wspomaganiu mam tylko 5 prędkości
do których rowerek przyspiesza na max po poruszeniu pedałów.

Generalnie po tych paru latach jestem bardzo zadowolony z zakupu.

Na bagażnik kup w Bricomarche koszyk, przymocuj trytytkami UV, minimum 10 sztuk, a koszyk od góry
przepleć czarną gumą z pasmanterii, nic nie wypadnie, łatwo załadować, ja wożę czasem 6 1,5 mineralnej,
ja jak zaprosisz na kawę to wpadnę z rowerkiem na bagażniku i pogadamy.
Buziaki dla Peri i rodzinki
Jestem F I T ... Fajny I Tłusty :D
Awatar użytkownika
rawa

Mam zerowe doświadczenia z elektrykami ale z akumulatorami i elektronika to już nie,
Na dzisiaj niech się rozwieją wątpliwości transportowe czy dostanę sprzęt x2 czy zwrot kasy bo coś tam :)
6000 km to jest wynik !!!
Awatar użytkownika
rawa

Dla Was zaproszenia nigdy nie trzeba :)
Awatar użytkownika
Hegemon

Sprzęt dotarł???

Pytam bo po wczytaniu się w skan zdjęcia oferty zaczynam sądzić, że ta cena to za bagażnik rowerowy...

Miałem przypadek w zakupie nastawnej otwornicy, a dostałem ... 15 ołówków bo po wczytaniu się w opis tak wyszło.
Awatar użytkownika
rawa

No nie, oby się nie okazało że takie są formy pożyczki przez cwanych sprzedawców zwrócą po kwartale bez odsetek.
Czekam z dobą wiarą, pozytywne emocje przeminęły już :)
Przez chwilę myślałem też, że trafiłem na kogoś kto jest pierwszy dzień w pracy.
Mam spore doświadczenie w handlu w tym z Azją ale nie wiem o co chodzi, załącznik pokazuję że to jest jakiś system.
alll.jpg
Awatar użytkownika
rawa

Uruchomiłem procedurę zwrotu pieniędzy.
as.jpg
Awatar użytkownika
Hegemon

Jest jakiś odzew w sprawie zwrotu kasy?
Awatar użytkownika
rawa

Tak dzisiaj kasa wróciła , nie płaciłem gotówką więc to nie ja kredytowałem złodzieja,
azw.jpg
ODPOWIEDZ